20 jaar tvbrussel: vernieuwde aanpak en feest

© brusselnieuws.be
27/08/2013
Een compleet vernieuwde studio én meer aandacht voor achtergrond en reportages. Naar aanleiding van zijn twintigste verjaardag gooit tvbrussel het vanaf 2 september over een nieuwe boeg.

De nieuwsuitzending kiest voor een andere aanpak. Zo zal er in het vernieuwde decor meer aandacht zijn voor stadsfenomenen in binnen- en buitenland, die ook voor de Brusselaar relevant kunnen zijn. Het nieuwe format zal ook meer plaats bieden voor langere reportages.

Op vrijdag is er voortaan een snedige vragenronde met afwisselend Gui Polspoel en Liesbeth Bernolet (bekend van FM Brussel) als doorgewinterde interviewers. tvbrussel wil zo de hartslag van de stad blijven voelen met aandacht voor kunst en cultuur (Marie-Ange Gillis en Claude Blondeel), film (Bruno Op de Beek), sport (Xavier Taveirne) en lifestyle (Linda van Waesberge).

Politiek, sociaal en faits-divers blijven voer voor de nieuwsredactie, terwijl de Brusselse ketten van jongerenprogramma brusk helemaal uit de bol mogen gaan op de vele festivals die hier plaatsvinden. De week van tvbrussel (Yasmina El Messaoudi) brengt nog steeds een selectie van de voorbije week op zaterdag. Die wordt ook uitgezonden op Eén, met een nieuw uitzenduur om 12 uur.

Nieuw op zondag is tour de flandre: een greep uit het aanbod van de collega's van de andere regionale zenders van de voorbije week. Gevolgd door Brussels international met reportages over de internationale gemeenschap. Dat alles ondertiteld in drie talen (F, Eng, Nl).

Feest in AB
Om dit alles te vieren organiseert tvbrussel op zaterdag 7 september vanaf 21 uur een groot dansfeest in de AB met onder meer dj-set Stijn & Raphaël, Freddy Merckx en On-Point Soundsystem. Info en gratis tickets op www.tvbrussel.be/20jaar.

Op zondag 8 september vertrekt de tvbrusselboot om 14 uur aan de Bécokaai tegenover de KBC. Het gaat om een gratis rondvaart op het kanaal met Brusselse vertellingen door Hilde Sabbe, Danny Verbiest, Julien Vrebos en Mia Droeshout. Taart en koffie zijn voorzien. Reserveren op 02-702.87.30.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni