© Belga | De politieagenten vormen een erehaag

2.000 politieagenten voor begrafenis Thomas Monjoie

EDB
© BRUZZ - Belga
18/11/2022
Updated: 18/11/2022 13.07u

In het uitvaartcentrum in Waremme werd vrijdag een nationaal eerbetoon gebracht aan politieagent Thomas Monjoie, die vorige week in Schaarbeek overleed. Meer dan 2.000 politieagenten woonden de plechtigheid bij.

Dat meldt persagentschap Belga. Duizenden personeelsleden van de politie zijn vrijdag naar het uitvaartcentrum in Waremme afgezakt. "We verwachten waarschijnlijk bijna 4.000 politieagenten,” vertelde zonechef André Jamers van Hesbignon vrijdagochtend. Uiteindelijk kwamen iets meer dan 2.000 agenten naar de ceremonie.

Vóór het uitvaartcentrum wachtte een stoet van vier lijkwagens met bloemen. Buiten waren twee schermen opgesteld zodat het publiek de ceremonie – die rond 11 uur van start ging – kon volgen. Er werden voor de ceremonie reeds beelden van Thomas Monjoie vertoond. Na het middaguur eindigde het eerbetoon met getuigenissen van collega's van de overleden politieagent. "Als ze jou aanvallen, vallen ze ons allemaal aan," zei een collega uit de klas van Thomas.

Enkel de familieleden van de overleden agent – en zijn vele vrienden – woonden de ceremonie binnenin het uitvaartcentrum bij. Buiten vormden de agenten een erehaag ter nagedachtenis van hun collega. Zij verwelkomden een stoet van ongeveer 40 auto's.

Op heel wat plekken in het land hielden agenten intussen een minuut stilte.

Steekpartij Schaarbeek

Donderdagavond is een politieagent overleden na een mesaanval in Schaarbeek. Een tweede agent geraakte gewond, de dader werd neergeschoten. Het parket heeft een terreuronderzoek geopend.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie