200.000 euro voor meertaligheid in culturele sector

Youyou
© Beursschouwburg
| Heel wat Brusselse organisaties zijn vandaag al volledig meertalig, zoals de Beursschouwburg.
© Beursschouwburg
| Heel wat Brusselse organisaties zijn vandaag al volledig meertalig, zoals de Beursschouwburg.

Op initiatief van minister Sven Gatz (Open VLD), bevoegd voor de Promotie van de Meertaligheid in het Brussels Gewest, lanceert de regering de projectoproep ‘Betalky.brussels 2023-2024’. De regering heeft 200.000 euro om te verdelen aan Brusselse organisaties in de cultuursector.

Cultuur kan een belangrijke rol spelen bij het samenbrengen van de verschillende gemeenschappen die in Brussel leven, beargumenteert de regering. Culturele uitwisselingen maken Brussel op die manier leefbaar als multiculturele en meertalige stad.

Om die reden gaat de regering op zoek naar organisaties die via een cultureel project inspelen op concrete noden. Organisaties die deelnemen aan de oproep, moeten meertaligheid bevorderen en versterken in de cultuursector.

Binnen deze projectoproep vallen alle mogelijke artistieke en culturele vormen en uitingen, denk aan theater, concert of expo. Een organisatie kan op meertaligheid inzetten via het organiseren van evenementen of via het verbeteren van de toegang tot culturele activiteiten voor anderstaligen.

Derde projectroep

Het gaat om de derde projectoproep in het kader van de promotie van de meertaligheid in Brussel. De vorige oproepen waren bedoeld voor organisaties en verenigingen die actief waren op het vlak van de meertaligheid in het algemeen, en meertaligheid in de bedrijfswereld. Voor elke projectoproep is in de begroting 200.000 euro voorzien.

De projectoproep is een uitvoering van de beleidsnota ‘Promotie van Meertaligheid’ van minister Gatz die in december 2019 in het Brussels Parlement werd goedgekeurd.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?