| Mamadou Diallo

25-jarige Mamadou Diallo liet het leven bij brand in Anderlecht

JP
© BRUZZ
20/04/2021

Mamadou Diallo liet het leven in de brand in de Heyvaertbuurt van dinsdag. Diallo was een enthousiast en talentvol voetballer en werd 25 jaar. Hij is één van de drie doden die te betreuren vallen.

Als tienjarige kwam Diallo uit Guinee naar Brussel. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en bevestigt zijn voormalig voetbalcoach, Erik Drobé. Diallo woonde toen ook in Anderlecht en kwam regelmatig met zijn neefje voetballen bij SK Vlezenbeek. Met de metro reisden ze samen naar het Pajottenland.

Korte tijd speelde hij ook bij Ternat op interprovinciaal niveau. Ook stopte hij volgens Drobé tijdelijk met voetbal om zich te concentreren op zijn studies. Later pakte hij het voetbal toch weer op.

Als de coronacrisis voorbij zou zijn, zou hij een test hebben gedaan om te gaan spelen in de eerste ploeg van de Derde Provinciale voor SK Vlezenbeek. Drobé herinnert hem als een "talentvol voetballer" en een "warme en plezante mens."

Oorzaak niet gekend

De brand brak uit in de Heyvaertstraat in Anderlecht in de nacht van zondag op maandag. Dertig mensen, onder wie vier brandweerlui, werden overgebracht naar het ziekenhuis. Naast Diallo zijn er nog twee mensen overleden.

Het gebouw is momenteel niet stabiel, wat de werkzaamheden van de branddeskundige bemoeilijkt. De oorzaak van de brand is nog niet gekend. Het onderzoek is nog volop aan de gang en het parket zal verder niet communiceren.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni