Politie vindt nog twee lichamen onder het puin na brand in Anderlecht

ADD
© BRUZZ
20/04/2021
Updated: 20/04/2021 17.40u

De politie heeft dinsdagmiddag na de hevige woningbrand in de Heyvaertstraat in Anderlecht nog twee lichamen gevonden in het gebouw. Vermoedelijk gaat het om de vader en veertienjarige dochter die vermist waren. Dat wordt door de politiezone Brussel Zuid aan onze redactie bevestigd. Voorlopig heeft de brand het leven gekost aan drie personen, dertig anderen werden gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Getuigen en bewoners van de afgebrande flats spreken over "verschillende personen" die ze sinds de brand niet meer hebben gezien. Met name een vader met zijn dochter.

De politie heeft deze middag met behulp van een drone nog twee lichamen gevonden in het gebouw. Dat wordt bevestigd door het Brussels parket. Deze lichamen zullen geborgen worden en moeten nog officieel geïdentificeerd worden, vermoedelijk gaat het om de vader met zijn veertienjarige dochter die nog vermist waren.

Na de zware woningbrand in de Heyvaertstraat in Anderlecht liggen nog dertien personen in het ziekenhuis, waarvan vier in kritieke toestand. Zij zijn nog steeds in levensgevaar. De brandweer trof in het gebouw ook een overleden persoon aan. Het dodelijk slachtoffer van gisteren werd officieel geïdentificeerd, het betreft een 25-jarige man. Onder de gewonden waren ook vijf kinderen, waarvan één in kritieke toestand naar het Militair Hospitaal is overgebracht.

Nog niet doorzocht

Het parket van Brussel heeft gisterenavond een branddeskundige aangesteld, maar voorlopig is er nog geen duidelijkheid over de oorzaak van de brand. Er kan ook nog niet uitgesloten worden dat er nog slachtoffers onder het puin liggen, zegt woordvoerster Willemien Baert.

De zware brand veroorzaakte heel wat schade en zorgde voor instabiliteit aan het gebouw. “De gemeente moet stabiliteitswerkzaamheden laten uitvoeren”, zegt Sarah Frederickx van de politiezone Brussel Zuid. “Omdat de stabiliteit onvoldoende is, kon het pand nog niet doorzocht worden."

Jonge peuter opgevangen in Militair Hospitaal

Vier slachtoffers van de brand werden opgenomen in het Militair Hospitaal Koningin Astrid (MHKA) van Neder-Over-Heembeek, gespecialiseerd in brandwonden. Dat heeft minister van Defensie Ludivine Dedonder dinsdag meegedeeld. Het gaat om een brandweerman die lichte verwondingen opliep en drie bewoners, die ernstig gewond raakten.

"Het eerste slachtoffer dat werd opgenomen in het Brandwondencentrum van het MHKA is een jonge peuter", zegt de minister. "In de loop van maandagnamiddag werd de moeder van het jonge slachtoffertje, die zelf ook gewond raakte bij de brand, vanuit het Sint-Pietersziekenhuis overgebracht naar de gespecialiseerde brandwondenafdeling van het Militair Hospitaal in Neder-Over-Heembeek."

Ook een derde slachtoffer die bij de brand gewond raakte in Anderlecht verblijft momenteel nog in het Militair Hospitaal. Het vierde slachtoffer, een brandweerman die verwondingen opliep tijdens de interventie, mocht het ziekenhuis na zijn behandeling meteen verlaten, aldus nog de minister.

"Mijn gedachten gaan in de eerste plaats uit naar de gewonden van dit tragisch incident", zegt minister Dedonder. "Meerdere gezinnen bevinden zich door de brand in een precaire situatie. In combinatie met de pandemie klinkt dat als een dubbele zware tegenslag."

"Ik dank de medische interventieploegen en de mensen van het brandwondencentrum voor hun snelle en accurate ingrijpen. Het Militair Hospitaal blijft hét expertisecentrum op vlak van brandwonden in ons land", aldus Dedonder.

Brand Anderlecht

| Politie en brandweer onderzoeken het uitgebrande pand.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni