25.000 peuken opgeraapt rond vijvers Flagey

De Vijvers van Elsene

Het Elsense wijkcomité 'Vrienden van de Vijvers' heeft voor een tweede keer een Trash Walk gehouden rond de vijvers van Elsene. 80 mensen verzamelden op een paar uur tijd zo'n 40 kilogram zwerfvuil, waaronder 25.000 sigarettenpeuken.

Het was de tweede keer dat het buurtcomité Vrienden van de Vijvers uitrukte om hun geliefde vijvers op te schonen. Ze verzamelden zaterdag 22 september aan de plassen om de vijverboorden te ontdoen van zwerfvuil. 80 mensen kwamen opdagen.

"Het doet deugd om zoveel volk te zien, mensen van alle leeftijden," zegt Pierre Hollander van het buurtcomité in de krant La Dernière Heure. De Trash Walks, zo heet het opruimevenement, wil schonere vijvers en wil mensen ertoe aanzetten de vuilbakken te gebruiken in plaats van hun afval gewoon rond te laten slingeren. "Als ze ons zien opruimen, gaan de mensen misschien bewuster om met hun peukjes of afval," klinkt het.

In totaal verzamelden de buurtbewoners zo'n 40 kilogram afval, waaronder zo'n 25.000 peuken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?