Hallucinant: 240.000 sigarettenpeuken op drie uur tijd

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 21 en zondag 22 april 2018

Samen met zo’n 220 Brusselaars heeft netheidsinitiatief Leo Not Happy zaterdag een grove 240.000 sigarettenpeuken van de straat gehaald. Dat gebeurde binnen het kader van de nationale Dag van de Netheid. “Boodschappen op affiches werken niet meer, dít is wat je nu moet doen om mensen te sensibiliseren.”

De actie had ook vertakkingen in Oostende, Antwerpen, Namen en Luik. Alles samen zouden zaterdag volgens Leo Not Happy-initiatiefnemer Adel Saebi zo’n 310.000 peuken van de Belgische straten zijn geraapt.

Maar het overgrote merendeel daarvan werd dus geraapt in Brussel. Ploegen uit Brussel-Stad, Schaarbeek, Elsene en Etterbeek kwamen bij elkaar op het Beursplein om hun ‘buit’ te verzamelen.

“Dit is een absoluut record,” reageert Saebi, die zaterdag twee keer zoveel verzamelde als bij zijn vorige ‘virale’ actie. “Leo Not Happy wordt steeds groter. We blijven in Brussel, maar gaan nu dus ook naar andere Belgische steden. Zelfs in Frankrijk en Zwitserland zien we al initiatieven die door ons geïnspireerd zijn.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?