De Picardstraat, speelstraat in de zomer van 2020

| De Picardstraat in Molenbeek, zomer 2020.

Brusselse jongeren mogen transitieplannen voor hun wijk ontwerpen en uitvoeren

© Belga
13/04/2023

De Brusselse regering heeft groen licht gegeven voor een projectoproep die het voor jongeren van 14 tot 25 jaar mogelijk maakt om transitieprojecten in hun wijk te ontwerpen en uit te voeren. Er is 150.000 euro vrijgemaakt voor maximaal 10 innovatieve projecten, meldt minister voor Leefmilieu en Klimaattransitie Alain Maron.

Woensdagavond vond een eerste ontmoeting plaats tussen de minister en de jongeren van de Cascade-gemeenschap. De projectoproep Cascade is volgens Maron uniek omdat jongeren tussen 14 en 25 jaar de middelen krijgen om actie te ondernemen om de klimaatuitdaging aan te gaan.

Van het produceren van een docudrama tot het ontwerpen van pedagogisch materiaal en het maken van bord- of videospelletjes, aan innovatieve ideeën en projecten is er volgens de minister geen gebrek bij de betrokken jongeren.

Concreet kunnen jongeren zich kandidaat stellen via de jeugdstructuur waarin ze actief zijn. Die verenigingen kunnen een subsidie van 15.000 euro krijgen die volledig besteed zal worden aan de uitvoering van het project dat door hun jongeren bedacht en uitgevoerd is.

De jongeren worden nauw opgevolgd door Leefmilieu Brussel en de deskundigen die hen begeleiden.

De kandidaturen moeten uiterlijk op 31 mei ingediend worden in de vorm van een originele video of podcast. Jongeren kunnen gebruik maken van inspiratieworkshops of technische bijstand om die productie uit te voeren. Alle praktische details zijn hier te vinden: https://www.bubble.brussels/nl/cascade-projectoproep-2023-25. Op 15 juni selecteert een jury de projecten, die in september kunnen starten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, alain maron, Leefmilieu, cascade, projectoproep

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni