340 extra bedden Samusocial lopen vertraging op

© Samusocial

Een maand geleden kondigde Samusocial de komst van 340 extra bedden aan. Maar die zijn er nog altijd niet. "Er is wat vertraging", klinkt het bij Samusocial.

Midden december vorig jaar kondigde Samusocial aan dat er veertig extra bedden beschikbaar komen in het opvangcentrum in de Poincarélaan. Daarnaast zouden er nog eens driehonderd extra bedden komen, verspreid over verschillende opvangcentra. In totaal zou Samusocial dan 1.237 daklozen onderdak kunnen bieden, verspreid over drie centra.

Gevraagd naar de timing zei Samusocial toen: "binnen enkele dagen." Maar de 340 extra opvangplaatsen zijn er nog steeds niet. "We hebben wat vertraging opgelopen", aldus woordvoerster Marie-Anne Robberecht. "Ze komen er de komende dagen", verzekert de woordvoerster van Samusocial.

Een maand geleden was het nog niet duidelijk waar de driehonderd extra bedden er zouden komen. Daar is vandaag nog geen verandering in gekomen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?