35 extra palen voor flitscamera’s

© PhotoNews
| Elke Van den Brandt (Groen), Brussels Minister van Mobiliteit, Openbare Werken en Verkeersveiligheid voor Groen in de regering Vervoort III.

Er zullen volgend jaar 35 extra palen komen in Brussel waarop een flitser kan aangebracht worden. Dat zegt minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) in de commissie Mobiliteit van het Brusselse parlement.

Volgens de minister zijn dertig palen besteld en intussen ook toegekomen. De installatie van 17 à 20 flitspalen was reeds voorzien. Voor de resterende palen zullen de locaties nog bekeken worden.

Er zullen ook vijf camera’s geïnstalleerd worden die snelheidsovertredingen én overtredingen voor het negeren van een rood licht kunnen opmerken, en er worden er twee verplaatst.

Sinds vorig jaar zijn al 28 palen geplaatst waarop uiteindelijk 18 snelheidscamera's werden gemonteerd.

Volgens Van den Brandt staat de flitspaal in de Annie Cordy-tunnel nog steeds gepland voor het voorjaar, maar de burgemeester van Koekelberg, Ahmed Laaouej (PS), zou daar tegen zijn.

Er zijn bovendien ook 26 snelheidsdisplays besteld, waarvan 19 intussen werden geplaatst. Het gewest plant bovendien nog snelheidsdisplays te plaatsen aan alle toegangswegen naar scholen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?