3.500 plaatsen in containerklassen

© brusselnieuws.be
11/05/2011
De 3.500 nieuwe plaatsen in de scholen die het Brussels Gewest tegen september 2012 wil creëren, zullen grotendeels in containers of prefabconstructies gevestigd zijn. Dat zei minister-president Charles Picqué (PS) op een persconferentie.

De Brusselse regering besliste begin deze maand om zelf 3.500 onderwijsplaatsen te creëren, goed voor een investering van 9 miljoen euro. Opmerkelijk, want onderwijs is een gemeenschapsbevoegdheid. Maar nood breekt wet, zegt de regering. Brussel kijkt immers aan tegen een demografische explosie.

Over die nieuwe plaatsen heeft de minister-president meer uitleg gegeven. De regering lanceert half mei een projectoproep aan de inrichtende machten om dossiers in te dienen. Eind oktober valt dan de beslissing. Het gaat wel alleen om 'modulaire gebouwen', containerklassen en prefabgebouwen dus, en kleine aanpassingen aan bestaande infrastructuur die het aantal klassen verhogen. Het gewest subsidieert 70 procent van de projecten, de rest moet van de inrichtende machten komen.

De modulaire structuren kunnen voorzien worden door de VGC. Die heeft een overeenkomst met een firma die grote hoeveelheden containers in voorraad heeft. Er wordt bekeken in welke mate het Franstalig onderwijs daarvan gebruik kan maken.

Het geld van de regering wordt verdeeld tussen het Nederlandstalig en het Franstalig onderwijs volgens de sleutel 20/80.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni