35.000 euro voor vzw Public: 'We zijn extatisch'

DC
© brusselnieuws.be
12/01/2016

De vzw Public krijgt 35.000 euro van de Stad Brussel om hun project 'Au Bord de l'eau' verder uit te bouwen. Dat project wil van het plein rond het Monument voor de Arbeid aan de Claessensstraat in Laken een echte ontmoetingsplek maken voor de buurt.

De vzw Public krijgt de 35.000 euro na hun deelname aan de wedstrijd “Participatiebudget” van Brussel Participatie.

Van de vijf deelnemers aan de wedstrijd krijgt vzw Public de prijs omdat ze volgens Brussels schepen van Participatie, Ans Persoons (sp.a), de nodige praktijkervaring hebben, een goede kennis hebben van de wijk en ontmoetingen mogelijk maken tussen de diverse bewonersgroepen.

De initiatiefnemers zijn tevreden. "We zijn extatisch", zegt Lotte Stoops van Au bord de l’eau. "Het is ondertussen meer dan duidelijk dat de behoefte om de site opnieuw in te richten reëel is. We willen er nu een echte ontmoetingsplek van maken."

Concerten, openluchtcinema of een barbecue
Op 28 januari zit de vzw Public samen met de buurt om ideeën uit te wisselen over wat ze precies gaan doen. "Qua activiteiten denken we bijvoorbeeld aan concerten, openluchtcinema of een barbecue. Op termijn willen we ook dat er op de site een soort sociale controle ontstaan zodat we niet altijd zelf aanwezig moeten zijn om de veiligheid te garanderen”, aldus Stoops.

De mensen van de vzw Public ijveren nu al bijna een jaar om het kleine park rond het Monument voor de Arbeid te mogen gebruiken. Doorheen het jaar is dat park afgesloten met hekken om vandalisme te voorkomen. Maar beetje bij beetje slaagt de vzw erin om het park te herwaarderen voor de buurt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni