Preventieve politiecontrole in de gemeenschappelijke delen van de appartementsgebouwen in de Krakeelwijk in de Marollen na de onlusten van 5 en 6 september 2020

353 pv’s voor geweld tegen politieagenten in jaar tijd in Brussel Hoofdstad-Elsene

© BRUZZ
21/12/2020

De laatste twaalf maanden heeft politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene 353 pv’s moeten opstellen voor geweld tegen agenten. Dat zorgde in totaal voor 1.826 dagen arbeidsongeschiktheid onder het politiepersoneel.

Het toenemende geweld tegen politieagenten in Brussel de laatste maanden wordt nu bevestigd door cijfers uit politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene. Dit jaar werden er 353 pv’s opgesteld voor geweld tegen agenten en leidde dat tot 1.826 dagen arbeidsongeschiktheid onder de agenten. In 2019 is een medewerker zelfs blijvend arbeidsongeschikt geworden door een incident.

Hoewel het tegenover 2019, toen er sprake was van 392 pv's, om een kleine daling gaat, is er tegenover 2016 een stijging te zien van 253 pv's. Politieraadslid Solange Pitroipa (MR) noemt in La Dernière Heure deze feiten “absoluut onaanvaardbaar en schokkend” en roept de gemeente op voor verder overleg. Vorige week stelden de Brusselse politiezones en het Brusselse parket nog een plan op om geweld tegen politieagenten aan te pakken.

Agenten die het slachtoffer werden van agressie tijdens hun werk kunnen dienstdoen op psychologische bijstand. Sinds januari dit jaar werden 96 dergelijke dienstverleningen geregistreerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , geweld tegen politie , politiezone Brussel Hoofdstad - Elsene , arbeidsongeschiktheid

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni