36 eetadresjes krijgen kwaliteitslabel 'Brusselicious'

© visitbrussels

Visit Brussels riep het kwaliteitslabel Brusselicious in het leven om lekkere eetadresjes in de kijker te zetten die de Belgisch-Brusselse keuken alle eer aan doen. Op basis van objectieve criteria kregen in totaal 36 uitbaters het kwaliteitslabel vandaag toegekend. 

Omwille van hun lekkere keuken kregen 21 adressen van Brusselse restaurants en brasserieën het kwaliteitslabel 'Brusselicious' van Visit.Brussels. Onder andere Belga Queen, Chez Leon, Viva M'Boma maar ook Au Suisse behoren tot de gelukkigen. De organisatie wil daarmee de Belgisch-Brusselse keuken en de restaurants die zich daarop toeleggen, in de verf zetten.  

Naast de restaurants en brasseriën kregen ook drie eetcafés en twaalf frituren het label. Frit Flagey, Maison Antoine en Friterie Tabora zijn drie van de frituren die vanaf nu trotste bezitters van het Brusselicious-keurmerk zijn. 

'Contrasten verenigen' 
"De genereuze en gezellige Belgische keuken gaat uit van contrasten die land en zee, noord en zuid, bier en wijn verenigen. Iconische producten als chocolade, bier en frieten blijven betaalbaar en vallen op het ritme van de seizoenen bij veel belangstellenden in de smaak", klinkt het.

De preselectie gebeurde op basis van objectieve criteria zoals de aanwezigheid van typische gerechten of lokale bieren op de kaart. Vervolgens maakte een panel van Brusselse gastronomische journalisten een finale selectie. Visit.Brussels zal de bekroonde adressen het komende jaar extra in de kijker zetten. Elk jaar wordt het label opnieuw uitgereikt, omdat de organisatie "de realiteit op het terrein wil weerspiegelen." 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
BRUZZ Magazine
deze week
  • Onderzoeksrechter Anne Gruwez: 'De mens is altijd meer dan die ene vreselijke daad'
  • Ronde van Brussel : Sint-Gillis
  • Bruggenbouwer Laurent Ney: 'Ik droom van bruggen'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
Neem een abonnement