450 pv’s tegen overlast Stalingrad en Lemonnier

© BRUZZ

Sinds begin augustus heeft de Stad Brussel de controles aan de Stalingradlaan en de Lemonnierlaan opgevoerd. Dat heeft al geleid tot 55 pv’s voor zwartwerk in de lokale horeca en meer dan 400 pv’s voor diefstal, drugsdelicten en sluikstorten. De extra controles blijven van kracht “zolang dat nodig is”, zegt burgemeester Philippe Close (PS).

Eind juli stelde burgemeester Philippe Close een actieplan op om de overlast rond de Lemonnierlaan en de Stalingradlaan aan te pakken. Dat deed hij op vraag van en in overleg met de lokale handelaars, die al lang kloegen over verschillende vormen van overlast. Zo wordt de wijk geplaagd door diefstallen en drugshandel op straat, wordt er regelmatig aan sluikstorten gedaan, maar zouden er ook straatraces gehouden worden.

Dankzij het actieplan werd er meer politie, zowel zichtbaar als in burger, ingezet met speciale aandacht voor verkeersovertredingen en misdrijven in de openbare ruimte, zoals heling, diefstal en sluikstorten. Sinds augustus werden er zo al ongeveer 400 pv’s opgesteld voor dergelijke feiten, waarvan 33 overtreders op heterdaad betrapt werden. Die pv’s leverden al 33.750 euro op, zo blijkt uit het antwoord van schepen van Openbare Netheid Karine Lalieux (PS) en burgemeester Philippe Close (PS) op een vraag van gemeenteraadslid Bianca Debaets (CD&V).

Ook het zwartwerk in veel lokale horecazaken is de handelaarsvereniging een doorn in het oog. Daarom werden ook daar extra controles ingezet en werden er tot nu toe 55 pv’s opgesteld voor zwartwerk en andere onregelmatigheden.

In de komende weken worden er nog meer extra controles gehouden, bevestigde het College, en dat “zolang dat nodig is.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook