8.000 mensen pro auto in Ter Kamerenbos

© FM Brussel
18/05/2012
In tien dagen tijd hebben bijna 8.000 mensen een petitie ondertekend tegen het terugdringen van het autoverkeer in het Ter Kamerenbos. Intussen is er een tegenpetitie gestart, voor het terugdringen van het autoverkeer.

De MR lanceerde de petitie omdat ze het niet eens is met het plan van de Stad Brussel om een deel van het Ter Kamerenbos ook tijdens de week en niet enkel tijdens het weekend te sluiten.

De ondertekenaars zijn vooral inwoners van Ukkel en aangrenzende gemeenten. Zij vrezen extra autoverkeer in hun buurt. Eerder deze week had ook Jean-Luc Vanraes (Open VLD), gemeenteraadslid in Ukkel, kritiek op het plan.

Brussels schepen van Mobiliteit Christian Ceux (CDH) liet onlangs nog weten dat de maatregel kadert in de doelstelling om het autoverkeer in heel Brussel terug te dringen maar zeker niet van vandaag op morgen wordt ingevoerd. Hij belooft ook rekening te houden met de ontsluiting van Ukkel via het openbaar vervoer. Die wordt vandaag als problematisch ervaren.

Andere tegenstanders wonen dan weer net iets verder af, bij voorbeeld Temse, Luik of Parijs.

Tegenpetitie
Intussen is een tegenpetitie gestart (www.lapetition.be). De - tot nu toe - 368 ondertekenaars willen juist dat het autoverkeer wel wordt geweerd uit het Ter Kamerenbos.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ukkel , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni