Aangestoken brand in Koekelberg: 'Hier loopt soms raar volk rond'

© KVDP/BRUZZ

De bewoners van het appartementsblok waar afgelopen nacht een brand woedde, hopen vandaag terug elektriciteit te hebben. Intussen blijkt dat de brand is aangestoken. "Hier loopt raar volk rond."

De brand was snel geblust, maar de rookgeur hangt nog steeds rond het appartementsblok. De conciërge van het flatgebouw in de Schmitzstraat in Koekelberg was er woensdagavond als eerste bij. "Rond 21 uur kwam een bewoonster op mijn deur kloppen om te zeggen dat er rook was", vertelt conciërge Jacqueline aan BRUZZ.

"Ik ben dan naar de kelder gegaan, maar daar kon ik niet verder door de rook. Daarop heb ik de brandweer gebeld en die was snel ter plaatse", zegt ze. Een honderdtal bewoners werd geëvacueerd en konden terecht in de sporthal om de hoek.

'Raar volk'

"We werden daar heel goed ontvangen", aldus Jacqueline. Tegen 2 uur 's nachts konden de bewoners terug naar hun appartementen, waar ze zonder elektriciteit zitten. Sibelga werkt momenteel aan de herstelling van de elektriciteitsleidingen. "Wij kregen te horen dat we vandaag opnieuw elektriciteit zouden moeten hebben."

De brand ontstond in de ondergrondse garage. Volgens het parket is de brand aangestoken. "Dat heb ik ook horen zeggen, maar wie dat gedaan heeft, kan ik niet zeggen", vertelt de conciërge nog. "Hier loopt wel eens raar volk rond. Of misschien was het een wraakactie. Hopelijk vinden ze de dader."

brand
De brand ontstond in de ondergrondse garage

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?