Aanslagen Brussel: ook tweede broer Farisi in de cel

de herdenkingsplechtigheid in metrostatrion Maalbeek op 22 maart 2021, precies 5 jaar na de aanslagen van 22 maart 2016 de herdenkingsplechtigheid in metrostatrion Maalbeek op 22 maart 2021, precies 5 jaar na de aanslagen van 22 maart 2016
© Belgaimage
| (archiefbeeld)
© Belgaimage
| (archiefbeeld)

Na Smail Farisi is nu ook zijn broer Ibrahim Farisi opgepakt, in de aanloop naar het proces over de terreuraanslagen van 22 maart 2016 in Brussel en Zaventem. Dat melden verschillende media en het nieuws wordt bevestigd door de advocaat van Ibrahim Farisi.

Smail Farisi was de man die het appartement in Etterbeek waar Ossama Krayem en Khalid El Bakraoui zich hadden schuilgehouden, oorspronkelijk had gehuurd om een OCMW-uitkering te kunnen innen hoewel hij nog bij zijn ouders woonde, en om met zijn vriendin te kunnen afspreken.

Hij leende het uit aan Khalid El Bakraoui op diens vraag en na de aanslag van 22 maart haalde hij samen met zijn broer Ibrahim de flat leeg en maakte die van top tot teen schoon.

Beide broers waren in de loop van het onderzoek naar de aanslagen onder aanhoudingsbevel geplaatst maar waren, als enigen, vrijgekomen. Het federaal parket had gevraagd hen door te verwijzen naar de correctionele rechtbank maar zowel de raadkamer als de kamer van inbeschuldigingstelling besloten dat ze, net als de acht andere verdachten in het dossier, voor het assisenhof moesten terechtstaan.

Broer al opgepakt

Maandag vindt voor het assisenhof de preliminaire zitting plaats voor het proces over de aanslagen. Naar aanleiding daarvan had het federaal parket besloten beide broers te laten oppakken. Smail Farisi werd woensdag al opgepakt maar voor zijn broer Ibrahim was dat nog niet het geval.

Donderdagavond is de man zich samen met zijn advocaat, meester Xavier Carrette, gaan aanbieden bij de federale politie in Brussel. Van daar werd hij overgebracht naar de gevangenis van Leuze-en-Hainaut.

Meester Carrette kondigde al aan dat hij vrijdag een verzoek tot vrijlating zou indienen, dat dan maandag door het assisenhof zou behandeld worden.

Aanslagen Brussel

Op de luchthaven van Zaventem ontploften op 22 maart 2016 twee bommen. Ook in metrostation Maalbeek was er een explosie. Op 12 september ging het proces, dat 9 maanden zal duren, van start in Brussel.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?