Aantal besmettingen stijgt opnieuw met 2 procent

© PhotoNews
| Universitair ziekenhuis Saint-Luc: screening naar covid-19.

Het gemiddelde dagelijkse aantal besmettingen met Covid-19 in de voorbije week is opnieuw gestegen met 2 procent, tot 87,9. Dat blijkt zondag uit de gegevens van Sciensano. De stijging doet zich vooral voor in de provincie Antwerpen en in Brussel, laat Sciensano weten. België telt nu 62.606 bevestigde gevallen sinds het begin van de crisis, 137 meer dan het totaal dat zaterdag werd gecommuniceerd.

Het aantal besmettingen stijgt al een paar dagen, en dat is ook het geval voor de periode van 2 tot 8 juli, de meest recente reeks waarvoor cijfers beschikbaar zijn. Daarin lag het gemiddelde op 87,9 per dag. De afgelopen twee weken waren er gemiddeld 10,6 gevallen per 100.000 inwoners.

De stijging doet zich vooral voor in de provincie Antwerpen en in Brussel, laat Sciensano weten. In zeven dagen tijd waren er in de stad Antwerpen 85 gevallen, in Gent 20 en in Brussel 14. Sinds enkele weken publiceert Sciensano op zondag en maandag geen gegevens meer over het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?