Absoluut passagiersrecord voor Brussels Airport in juli

© PhotoNews
| De stijging is vooral te danken aan de herontdekking van populaire vakantiebestemmingen zoals Turkije, Egypte en Tunesië.

De luchthaven van Brussels Airport heeft in juli 2,6 miljoen passagiers over de vloer gehad. Dat zijn er bijna 4 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar en een absoluut record, zo maakt de luchthavenexploitant bekend.

Vrijdag 20 juli was met 94.928 passagiers de absolute recorddag. De luchthaven kende die dag ook een bezettingsgraad van gemiddeld 136 passagiers per vlucht, goed voor een ongeziene piek.

In totaal groeide het lokaal aantal opstappende passagiers de voorbije maand met 5,2 procent tegenover juli 2017. De stijging is vooral te danken aan de herontdekking van populaire vakantiebestemmingen zoals Turkije, Egypte en Tunesië.

Ook vrachtverkeer kent opmerkelijke cijfers

Het langeafstandsverkeer steeg met 16 procent tegenover vorig jaar. Dat is vooral te danken aan nieuwe bestemmingen zoals Hongkong, Shenzhen en Shanghai, en een hogere frequentie of bezetting voor vluchten naar Dubai, Bangkok en Doha.

Ook het vrachtverkeer kende in juli een groei met 13,9 procent. Dat is te wijten aan een sterke toename van luchtvracht aan boord van passagierstoestellen. Daar tegenover staat dat de hoeveelheid transferpassagiers daalde met 1,4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?