Acht nieuwe fresco's in Elsene

© PD/ BRUZZ
| Kunstenaar Does is bezig met de afwerking van de fresco aan de Boondaalsetsteenweg 24.

Sinds donderdag is er een nieuw fresco te bewonderen op de zijkant van het ULB-gebouw aan de Boondaalsesteenweg tegen Flagey. Het is een project van de gemeente Elsene en gesubsidieerd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het doel is om de stad properder te maken en de strijd aan te gaan met illegale graffiti. In totaal zullen er tegen het eind van het jaar acht verschillende fresco’s te vinden zijn.

Politiek wordt het project gedragen door zowel de vorige en huidige schepen van Netheid Viviane Teitelbaum (MR) en Nabil Messaoudi (PS-SP.A). Hun doel is vooral om de stad een nettere indruk te geven en zo ook illegale graffitikunstenaars te snel af te zijn. De zogenaamde tags die zij vaak plaatsen hebben geen artistieke meerwaarde. Met dit initiatief willen ze jongeren het verschil tonen tussen deze tags en echte graffiti art.

Het project zelf werd uitbesteed aan Propaganza, een collectief dat een twintigtal graffiti en street-art kunstenaars verenigt.

De fresco aan het Flageyplein werd gemaakt door de Nederlandse artiest Does. “Mijn werken zijn meestal abstract', zegt hij aan BRUZZ. "Hier heb ik me voor de kleuren vooral laten inspireren door de omgeving. Het grijze van de gebouwen, het gele als originele kleur van de muur en het zwart, geel, rood als Belgische touch.”

Verder komen er nog zeven andere fresco’s. Een iets verderop aan de Boondaalsesteenweg op nummer 232. Anderen onder meer in de Brouwerijstraat, Jules Bouillonstraat en op de hoek van de Mercelisstraat. Deze zijn gemaakt door Belgische artiesten en in samenwerking met de jongeren uit de wijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?