ACOD Overheidsdiensten wil vrijdag staken tegen Vlaams besparingsbeleid

© Kevin Van den Panhuyzen
| ACOD, onderdeel van het ABVV op straat (archiefbeeld).

De socialistische ambtenarenbond ACOD Overheidsdiensten wil nu vrijdag, net voor de start van de krokusvakantie, staken tegen de Vlaamse besparingsplannen. Met de actie spreekt de vakbond ook haar steun uit aan de acties van de cipiers. "Dit is nog maar het startschot", luidt het in een persbericht van het ACOD.

De vakbond ziet verschillende pijnpunten in het Vlaamse regeerakkoord. "Men stelt voor om het aantal personeelsleden verder te verminderen met 1.440, na een vermindering van 4.200 tijdens de voorbije twee legislaturen. Ook de werkingsmiddelen zouden opnieuw worden verminderd met 265 miljoen euro en in het regeerakkoord staat het voornemen om het statutair ambt af te schaffen. Daarnaast zijn er plannen om het loodswezen te privatiseren en om een gegarandeerde dienstverlening bij de bediening van bruggen en sluizen in te voeren", luidt het in het persbericht van het ACOD.

"Verzet tegen de beleidsplannen in Vlaanderen kan dan ook niet uitblijven", meent de ambtenarenbond en dus roept ze een staking uit voor alle personeelsleden van de Vlaamse overheid op 21 februari.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?