Actie Deliveroo-koeriers voor arbeidsvoorwaarden

bikers_deliveroo_by_jon_verhoeft-27.jpg
Updated: 14-01-2018 - 09:01

Een 100-tal koeriers van Deliveroo heeft zaterdagavond gestaakt. Ze overtuigden 20 restaurants in Elsene om geen bestellingen van Deliveroo aan te nemen.

Deliveroo wil dat haar koeriers vanaf eind januari als zelfstandige werken. En niet langer in loondienst via de coƶperatie Smart. Dat houdt in dat de koeriers per levering betaald worden, in plaats van per uur. Het koerierscollectief verzet zich daartegen.

Afgelopen vrijdag werd al sociaal overleg opgestart, zaterdagavond voerde het koerierscollectief actie om hun eisen kracht bij te zetten.

20 restaurants

Om 18 uur verzamelden de koeriers aan Baljuw op de Louizalaan voor een 'Critical Deliveroo Mass.' Van daaruit trokken ze naar verschillende restaurants in de omgeving. "Een 20-tal restaurants deden mee met de actie en weigerden zaterdagavond bestellingen van Deliveroo," zegt Rik Potoms, woordvoorder van het Koerierscollectief.

Nieuwe acties

Volgende week vrijdag staat opnieuw sociaal overleg gepland met de directie van Deliveroo, het Koerierscollectief en de vakbond. "Maar we verwachten niet dat Deliveroo daar toegevingen gaat doen," zegt Potoms.

"Dus onze actie zaterdag 20 januari gaat gewoon door," aldus Potoms. "Bedoeling is om in de open ruimte te koken, misschien een barbecue, onder de hashtag #onvacuisiner. We vragen de mensen namelijk om zaterdagavond niet te bestellen via Deliveroo, maar om hun eigen potje te koken."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?