Supporters van RWDM in de tribune van het Edmond Machtensstadion

| Supporters van RWDM in de tribune van het Edmond Machtensstadion. Recent bestormden RWDM-supporters nog het veld van Seraing.

Actieplan moet einde maken aan incidenten met relschoppers

© BRUZZ
12/05/2022

De Pro League en de Belgische Voetbalbond (KBVB) voeren, op initiatief van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, de strijd tegen wangedrag van supporters in en rondom de voetbalstadions op. Met het actieplan 'Samen voor veilig voetbal' willen ze op korte termijn alle voetbalwedstrijden in ons land in veilige en aangename omstandigheden laten verlopen.

De Belgische voetbalstadions werden de voorbije maanden, sinds er na de coronapandemie weer fans welkom zijn, opgeschrikt door verschillende kwalijke incidenten met supporters. Volgens Verlinden dringt een strengere aanpak zich op om de relschoppers een halt toe te roepen en een mentaliteitsverandering te bekomen.

De Pro League en de KBVB zetten daarom samen met de profclubs, de voetbalcel van de FOD Binnenlandse Zaken en de politie een actieplan met maatregelen op poten, dat ze donderdag in het AFAS Stadion van KV Mechelen voorstelden. Dat plan vertrekt van drie basisprincipes, die een oplossing moeten bieden voor de incidenten.

Ten eerste moet de pakkans bij inbreuken hoger, ten tweede moeten sancties voor relschoppers sneller afgedwongen worden en moet de opvolging hiervan beter, en tot slot komt er een uniforme aanpak van incidenten in alle Belgische stadions. Het actieplan gaat komend seizoen in. Het zal "permanent en structureel" geëvalueerd en indien nodig bijgestuurd worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , voetbalsupporters , hooligans , Annelies Verlinden

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni