Activisten lozen duizend liter 'benzine' voor kantoren verzekeraar AIG

© Twitter - Insurance Rebellion
| Insurance Rebellion loost duizend liter valse benzine aan kantoren AIG

Een tiental activisten heeft vrijdagochtend duizend liter valse benzine geloosd voor de kantoren van verzekeraar AIG aan de Pleinlaan in Elsene. De activisten hekelen het ontbreken van maatregelen om verzekeringen of investeringen in fossiele brandstoffen aan banden te leggen.

De activisten van Insurance Rebellion ontvouwden een groot spandoek met de boodschap "Hier verzekert AIG de klimaatramp". Een lint versperde de ingang. De activistische groep wijst erop dat AIG verzekeringen heeft verstrekt voor de Trans Mountain pijpleiding in Canada, waarvan het uitbreidingsproject de winning van vervuilende teerzanden vereist en de plaatselijke ecosystemen bedreigt.

Een soortgelijke gecoƶrdineerde actie werd vrijdagochtend buiten het hoofdkantoor van Lloyd's Insurance in Londen gevoerd om te protesteren tegen de verzekering voor de kolenmijn Adani Carmichael in Australiƫ.

"We hebben vandaag actie gevoerd bij AIG en Lloyd's of London omdat de hele verzekeringsindustrie projecten blijft steunen die leiden tot extreme weersveranderingen, massale hongersnood, migratie en uitroeiing", zei een woordvoerster van de Insurance Rebellion groep.

Beide acties maken deel uit van de wereldwijde actiedag "Defund Climate Chaos" van jongerenactivisten. De groep Insurance Rebellion werd in april van dit jaar opgericht met als doel de aantasting van het klimaat en het milieu tegen te gaan door de verzekering van projecten en bedrijven die fossiele brandstoffen gebruiken stop te zetten.

 Insurance Rebellion
© Twitter - Insurance Rebellion
| Insurance Rebellion loost duizend liter valse benzine aan kantoren AIG
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?