1707 CULT Arthouse Ingang Cinema Palace voetgangerszone Anspachlaan 2 lg

Afstand houden niet verplicht bij testevent Cinéma Palace

© Belga
14/06/2021

Bij de twee laatste testevents in een reeks van zes die in de Franstalige cultuursector worden georganiseerd, zal het aanwezige publiek niet verplicht worden afstand te houden. Iedereen zal wel nog altijd een mondmasker moeten dragen. Dat maakt de minister van Cultuur van de Franse gemeenschap, Bénédicte Linard, maandag bekend.

De twee events zijn de avant-première van een film in Cinéma Palace op 21 juni en een hiphopoptreden in zaal Manège in Bergen op 26 juni. In de filmzaal zullen 373 personen aanwezig kunnen zijn, het concert in Bergen mag door 750 toeschouwers in de tribunes en 600 personen met een staanplaats worden bijgewoond.

Voor geen van beide evenementen zal aan het publiek gevraagd worden vooraf een snelle antigeentest af te leggen. Wel zullen alle deelnemers twee PCR-tests moeten afleggen, met een tussentijd van zeven dagen. Twee controlegroepen - met personen die niet aan de evenementen deelnemen - zullen op dezelfde manier worden getest. Consultancybedrijf DNAlytics zorgt voor de wetenschappelijke ondersteuning.

"Verschillende (cultuur)vormen op verschillende plaatsen, zowel buiten als binnen, in publiekssamenstellingen die bij elke test iets minder rigoureus zijn en steeds meer de normale omstandigheden benaderen... Dat is wat we de voorbije weken hebben kunnen organiseren", zegt minister Linard. "De eerste resultaten waren bemoedigend, nu wachten we vol ongeduld op de definitieve resultaten begin juli."

"Ons doel blijft hetzelfde: wetenschappelijke content aanleveren om de toegang tot cultuur te blijven garanderen, wat er in de toekomst ook gebeurt."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni