Agent aangereden door bestuurder die vlucht voor controle

Archiefbeeld

In Sint-Agatha-Berchem is een politieagent aangereden bij een controle. De bestuurder van de auto wilde die ontvluchten en reed door. De agent werd enkele meters meegesleept en raakte gewond. Hij is niet in levensgevaar. De dader wordt opgespoord.

De aanrijding gebeurde rond 15.40 uur bij de Groot-Bijgaardenstaat en de Kerkstraat in Sint-Agatha-Berchem. Daar vond op dat moment een wekelijkse controle-actie van de politie plaats. Dat meldt La Capitale en het wordt bevestigd door de politiezone Brussel-West.

De politie wilde een voertuig met verschillende passagiers controleren. Een van de passagiers opende een portier, maar toen de politie de papieren van de auto vroeg reed de bestuurder door om te ontsnappen aan de controle. Een agent raakte geklemd door het openstaande portier. Hij werd meegesleept en is gewond aan z'n hoofd en rug. Uit onderzoeken blijkt dat zijn toestand niet zorgwekkend is.

De dader van de aanrijding is op de vlucht en wordt opgespoord. Daarbij is een helikopter van de federale politie ingeschakeld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?