Transmigranten in het Maximiliaanpark, nabij het Noordstation

| Transmigranten in het Maximiliaanpark, nabij het Noordstation (archiefbeeld)

Agent vervolgd voor mishandeling Soedanese migrant

JP
© Belga
16/05/2020

Een politieagent die betrokken was bij het vermeende politiegeweld tegen een Soedanese migrant, wordt door het Brusselse parket vervolgd. De agent wordt verdacht van opzettelijke slagen en verwondingen, en beschadiging of vernieling van andermans eigendommen.

De feiten vonden plaats op 21 april, rond 22.15 uur, op het Anneessensplein. De man probeerde een hotel te bereiken dat aan de daklozen ter beschikking was gesteld om de nacht door te brengen, maar werd voor die tijd gecontroleerd.

Mehdi Kassou, woordvoerder van het Burgerplatform voor Steun aan de Vluchtelingen, was getuige van een deel van het incident. Hij vertelde hoe een jonge Soedanese migrant tijdens zijn arrestatie hardhandig werd aangepakt door een politiepatrouille. De jongeman zou zijn geslagen en zijn mobiele telefoon zou zijn vernietigd.

De politie zou de man vervolgens in een busje hebben gezet en hem ter hoogte van de Fabrieksstraat hebben achtergelaten. De man werd zittend op de grond gevonden, in tranen. Hij zei dat hij met pepperspray bewerkt was door de politie. Op de spoedgevallendienst heeft hij daarna meerdere verwondingen aan oog en lichaam laten onderzoeken.

Het Brusselse parket opende een opsporingsonderzoek naar de feiten en liet de vier betrokken agenten oppakken en ondervragen. Intussen werd één van die agenten door de politiezone Brussel Hoofdstad/Elsene tijdelijk geschorst. De politieagent in kwestie zal moeten verschijnen voor de correctionele rechtbank. De hoorzitting is gepland voor 5 juni. Hij kan tot drie jaar gevangenisstraf krijgen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , politiegeweld , Burgerplatform voor Steun aan de Vluchtelingen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni