Agentschap Integratie en Inburgering bereikt 90 procent van cursisten online

Van de klas naar de computer.

Ook tijdens de coronacrisis blijven nieuwkomers de opleiding Maatschappelijke Oriëntatie volgen. Negen op de tien cursisten doen dat nu via digitale weg. "Het is knap om te zien hoe de leerkrachten Maatschappelijke Oriëntatie hun cursisten niet loslaten", zegt Vlaams minister van Samenleven Bart Somers zondag in een persbericht.

"Het Agentschap Inburgering en Integratie staat of valt met gemotiveerde en geëngageerde leerkrachten. Om van samenleven in diversiteit een succes te maken zal het Agentschap in de toekomst nog moderner worden en volop inzetten op digitalisering." De leerkrachten geven in de lessen prioriteit aan het onderdeel van de cursus dat over gezondheidszorg, dokters, ziekenhuizen en apothekers gaat.

Maatschappelijke Oriëntatie (MO) is, naast het leren van Nederlands, een vast onderdeel van de inburgeringscursus die nieuwkomers in ons land verplicht moeten volgen. De lessen MO worden gegeven door leerkrachten van het Agentschap. "Zeker tijdens deze coronacrisis vonden we het enorm belangrijk om onze cursisten zoveel mogelijk digitaal te bereiken en toe te leiden naar de meertalige informatie rond het coronavirus", zegt Jo De Ro, algemeen directeur van het agentschap.

"We laten hen niet los." De 10 procent die niet via digitale weg wordt bereikt, werd telefonisch ingelicht over de coronarichtlijnen en wordt bij de volgende cursussen MO opgepikt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?