Al 11.000 'gele hesjes' geïnteresseerd in het blokkeren van de Wetstraat

© Photonews
| De 'gele hesjes' hebben ook al acties gevoerd in Charleroi.
Updated: 26-11-2018 - 19:21

De protestbeweging van de zogenaamde gele hesjes, die protesteert tegen hoge brandstofprijzen, zal vrijdag betogen in Brussel. De manifestatie zal starten aan het Schumanplein en eindigen in de Wetstraat. Een oproep op Facebook om de Wetstraat te blokkeren, kan alvast rekenen op de interesse van 11.000 Facebook-gebruikers.

Eerder was er sprake van een betoging op zaterdag, maar de RTBF schrijft dat het toch vrijdag zal doorgaan. Dat bevestigt ook de politie van zone Brussel-Hoofdstad/Elsene.

De manifestanten zullen rond de middag verzamelen aan het Schumanplein en vanaf 13 uur door de Wetstraat lopen. Het is ook de bedoeling dat een delegatie langsgaat bij de ambtswoning van premier Charles Michel (MR) in die straat.

'Vermijd de buurt'

De politie verwacht veel verkeershinder door de actie. "Wij raden aan om die buurt vrijdag te vermijden," aldus politiewoordvoerster Ilse Van de Keere.

Blogger Gary Ducran heeft het initiatief voor de protestmars genomen, schrijven de kranten van Sudpresse. "We willen niet in de kleine straatjes lopen waar niemand ons zal zien," zegt hij. "We willen mensen verzamelen, zonder geweld," klinkt het.

Wetstraat blokkeren

Ook bij Nederlandstaligen groeit de aanhang. Zo heeft een oproep op Facebook van ‘Dutch Nation’ veel succes. Zij roepen op om vrijdag de Wetstraat in Brussel te blokkeren. “Laat ons allemaal samen de Wetstraat blokkeren, want dat is wat de regering op dit moment met u aan het doen is door de hoge brandstofprijzen”, klinkt het.

Al 11.000 Facebook-gebruikers tonen interesse, 1.400 zetten zich op ‘aanwezig’.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?