Al 1.200 handtekeningen tegen wooncomplex Molière

un_ilot_un_quartier un_ilot_un_quartier
© RVEBRUZZ
© RVEBRUZZ

Burgerbeweging Un Îlot Un Quartier, die zich verzet tegen de bouw van het omstreden wooncomplex ‘Molière’ aan de Waterloosesteenweg in Elsene, heeft al 1.200 handtekeningen verzameld en mobiliseert nu het gemeentebestuur. "Dit is een sterk signaal dat we allemaal samen moeten uitsturen naar het Gewest."

Op 2 mei gaf de gemeente Elsene al gehoor aan de burgerbeweging door met de overlegcommissie een negatief advies te geven tegen het project. Eerder was dat wel initieel nog een positief advies. “En die vreemde politieke rechtsomkeer vergeten we niet,” aldus Claude Pirotte van Un Îlot Un Quartier. “We blijven er achter zitten tot het project in zijn huidige vorm dood en begraven is.”

De definitieve beslissing voor de vergunningsaanvraag ligt nu in handen van het Gewest. “Maar dat betekent niet dat de gemeente niets meer kan doen,” pleit Pirotte. Op de gemeenteraad werd hij vergezeld door een dertigtal sympathisanten met borden en sardineblikjes, verwijzend naar de 98 appartementen en 138 parkeerplaatsen die projectontwikkelaar Besix Red wil bouwen op de relatief kleine site.

In beroep
“Hiermee tonen we dat we en masse kunnen mobiliseren. We moeten nu samen – burgers én gemeentebestuur – een sterke boodschap zenden naar het Gewest. Maar op dit moment ben ik tevreden,” besluit Pirotte. En met reden, want stedenbouwkundig schepen Nathalie Gilson (MR) lijkt opnieuw gehoor te geven aan zijn oproep. “We zijn sinds het negatief advies in contact met het Gewest om onze visie te verdedigen,” zegt de schepen.

Daarnaast plant de schepen samen met burgemeester Dominique Dufourny (MR) een onderhoud met Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS, belast met Territoriale Ontwikkeling). “En we kunnen ook via parlementsleden de regering interpelleren.” Mocht die toch geen rekening houden met het (niet-bindend) Elsense advies en een bouwvergunning verlenen voor het project in zijn huidige vorm, dan gaat schepencollege in beroep tegen het Gewest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?