Coup de théâtre in Elsene: negatief advies voor wooncomplex Molière

GR
© BRUZZ
03/05/2017

Het omstreden nieuwbouwcomplex Molière aan de Waterloosesteenweg in Elsene is dan toch nog niet zeker van zijn bouwvergunning. Een overlegcomité besliste op 19 april hiervoor groen licht te geven, maar twee weken later draait het college van schepenen en burgemeester deze beslissing terug.

Wie het hardst roept, heeft niet altijd gelijk, maar een oerkreet van meer dan 700 buurtbewoners valt toch moeilijk te negeren. Na aanhoudend verzet tegen de komst van het ‘megalomane nieuwbouwcomplex’ Molière aan de Waterloosesteenweg in Elsene, lijkt actiecomité ‘Un îlot, un quartier’ eindelijk zijn slag thuis te halen.

Bocht van 180 graden
Gisterenavond besliste het college van schepenen en burgemeester van Elsene om het positieve advies van het overlegcomité voor een bouwvergunning alsnog om te zetten in een negatieve uitkomst.

“Het volume van het gebouw is niet in overeenstemming met de huizen in de rest van de straat. Daarnaast zijn er nog heel wat andere afwijkingen. Daarom heeft het college beslist dit plan te weigeren en zo de goede levenskwaliteit van de wijk te verzekeren”, zo verduidelijkt schepen van stedenbouw Nathalie Gilson (MR).

De ommezwaai lijkt vooral schepen van stedenbouw Nathalie Gilson (MR) terug te fluiten. Op 19 april keurde Gilson tijdens het overlegcomité een aangepaste versie van het Molièrecomplex goed, om twee weken later in het bijzijn van haar partijgenote en burgemeester Dominique Dufourny (MR) een bocht van 180 graden te nemen.

Actiecomité tevreden
Bij ‘Un îlot, un quartier’ slaakten ze gisterenavond een zucht van opluchting. “Wij zijn uitermate tevreden met de beslissing van het college. Dit toont aan dat de wensen van de burger nog steeds centraal staan”, aldus actievoerder Claude Pirotte.

Toch verkoopt het actiecomité het vel van de beer maar beter niet te vroeg. De definitieve beslissing voor de vergunningsaanvraag ligt nu in handen van het gewest, dat niet verplicht is rekening te houden met de twee voorgaande besluiten.

Pirotte hoopt vurig op een goede afloop. “Ons lot ligt nu in handen van het gewest. Hopelijk trekken zij in hun oordeel dezelfde conclusies als wij en kijken ze niet teveel naar de eerder genomen beslissing van het overlegcomité.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Samenleving , Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni