Elsene zet licht op groen voor omstreden wooncomplex Molière

Ondanks een petitie van buurtbewoners tegen de bouw van het ‘megalomane’ nieuwbouwcomplex Molière aan de Waterloosesteenweg, heeft het overlegcomité woensdagavond toch een positief advies afgeleverd voor de bouw van het wooneiland. Al moeten de plannen dankzij het protest wel gedeeltelijk worden aangepast.

700 and counting…  Dat is het aantal buurtbewoners dat via een petitie ‘neen’ zegt tegen de transformatie van het Delhaize-gebouw aan de Waterloosesteenweg tot een gigantisch woonblok met onder andere 98 appartementen en 138 parkeerplaatsen.

Niet alleen vinden heel wat omwonenden het project ‘megalomaan’ en ‘in strijd met de harmonie van de buurt’. Met vijftien uitzonderingen bestempelen zij het plan ook als een aanfluiting van de voorgeschreven bouwregels. Dit ontwerp moest en zou ten grave gedragen worden.

Positief advies
Toch besliste een overlegcomité gisterenavond aan het Gewest een positief advies af te leveren voor het bouwproject. Dat moet op zijn beurt oordelen over het al dan niet verstrekken van een bouwvergunning.

Dat de oude supermarkt binnenkort zal worden omgetoverd in een wooncomplex, staat dus zo goed als vast.

Pyrrusoverwinning
De buurtbewoners hoeven evenwel nog niet te wanhopen. In de positieve aanbeveling werden namelijk strenge voorwaarden opgenomen.

Zo zal projectontwikkelaar Besix Red verplicht worden te snoeien in het volume van het gebouw en moeten er ook voldoende groene zones voorzien worden in het wooneiland. Verder mag het pand aan de Jouretstraat niet op minder dan drie meter van de aanpalende huizen komen te staan.

“Op die manier willen wij ervoor zorgen dat die mensen niet met een claustrofobisch gevoel worden opgezadeld. Het is absoluut niet de bedoeling dat het project een kanker wordt”, aldus Nathalie Gilson (MR), schepen van Stedenbouw in Elsene.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?