Al 32 cipiers positief getest in de gevangenissen

Vier gedetineerden die positief getest hebben voor het COVID-19-virus worden medisch behandeld. Daarnaast zijn er 53 gedetineerden medisch geïsoleerd omdat ze milde symptomen vertonen. 32 personeelsleden hebben positief getest. Dat zegt Kathleen Van De Vijver, de woordvoerster van het Gevangeniswezen

Drie gedetineerden uit de gevangenis van Turnhout hebben positief getest op COVID-19 en werden naar het medisch centrum van de gevangenis van Brugge gebracht, waar een van hen naar een extern ziekenhuis is gebracht. Eén gedetineerde van de gevangenis in Vorst is ook naar een extern ziekenhuis in Brussel overgebracht.

Daarnaast zijn 53 gedetineerden medisch geïsoleerd. Zij vertoonden symptomen, zoals koorts en worden medisch opgevolgd. Mogelijk beslist de arts om een test uit te voeren. Wat het personeel van de gevangenissen betreft zijn er in totaal sinds de aanvang van de pandemie 32 positief getest. Zes van hen zijn genezen verklaard en zijn weer aan de slag, van de 26 anderen waren de meesten al afwezig gebleven van hun werkplek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?