Hoofdingang van het UZ Jette

Al meer dan 1.000 vrijwilligers om te babysitten bij personeel UZ Brussel

© Belga
20/03/2020

De oproep tot vrijwilligers die op de kinderen van de zorgverleners van het Universitair Ziekenhuis Brussel willen passen, is niet in dovemansoren gevallen. Nog geen twee dagen na de oproep schreven al meer dan 1.000 babysitters zich in.

Een tekort aan personeel is er nog niet bij het UZ Brussel, maar indien de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad nog strenger zouden worden en de scholenopvang wegvalt, kan dat wel een probleem worden. Het UZ Brussel anticipeerde hierop met een erg succesvolle oproep naar vrijwilligers die zich kandidaat stellen om te babysitten op de kinderen van zorgverleners.

"Twaalf uur na de oproep hadden we al meer dan 671 kandidaten en nu zitten we al over de 1.000", vertelt Gina Volckaert, woordvoerster van het UZ Brussel.

Vrijwillige babysitters vanaf 16 jaar kunnen zich via www.uzbrussel.be/nl/babysitters-gezocht inschrijven. Ze geven zelf aan in welke regio ze wonen, op welke dagen en uren ze vrij zijn of op welke leeftijden ze het liefst passen. De babysitters krijgen een babysitverzekering en mogen zelf een bedrag tussen nul en vijf euro vragen voor hun diensten. De personeelsleden die een oppas zoeken, worden dan gekoppeld aan een vrijwilliger in hun regio, zodat die bij hen thuis kan komen om op de kinderen letten.

De oproep om mondmaskers af te staan aan de ziekenhuizen heeft ook al wat opgeleverd. Het UZ Brussel ontving ongeveer 9.000 mondmaskers en verschillende bedrijven hebben laten weten dat ze nog voorraad hebben die ze kunnen afstaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Jette, Samenleving, Veiligheid, UZ Jette, ziekenhuizen, babysit

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni