UZ Brussel zoekt dringend babysitters

© UZ Brussel
| Het UZ lanceert een oproep naar babysitters via Facebook.

De zorgverleners van het UZ Brussel hebben hun handen vol met het coronavirus, maar moeten ook opvang voorzien voor hun kinderen. Het UZ lanceert daarom een dringende oproep naar babysitters.

Vrijwilligers en jongeren vanaf 16 jaar kunnen zich kandidaat stellen via de website. Ze richten zich onder meer tot de VUB-studenten, maar ook andere Brusselaars kunnen helpen met de kinderopvang.

“De nood is echt hoog”, klinkt het.

"We willen deels anticipieren op wat er nog gaat komen, want mochten de maatregelen verstrengen en de scholen zouden helemaal sluiten, dan hebben we veel kinderopvang nodig", zegt woordvoerster Gina Volkaert van het UZ Brussel. "Maar ook nu al horen we van onze zorgverleners dat de opvang niet in alle scholen evident is. Sommige scholen garanderen enkel opvang onder bepaalde voorwaarden."

Het UZ wil nu voldoende babysitters vinden die bij het personeel thuis op de kinderen kunnen komen passen. "Zo moeten onze zorgverleners zich tenminste al geen zorgen maken over hun kinderen en kunnen ze met een gerust hart komen werken", zegt Volkaert.

Meer informatie is te vinden via de Facebookpagina van het UZ Brussel en via hun website.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?