Alain Courtois: 'Ik heb een probleem met vastende schoolkinderen'

© Photonews
| Eerste schepen Alain Courtois (L.) (MR) doet bij de verkiezingen van oktober een laatste gooi naar de burgemeesterssjerp.

"Er is een probleem met vastende schoolkinderen," zei Brussels Eerste Schepen Alain Courtois (MR) op de Franstalige omroep RTBF. Vooral voor kinderen op de lagere school die meedoen aan de islamitische vastenmaand Ramadan, vormen voor Courtois een probleem. "Ik stel me gewoon in de plaats van de leerkracht," zegt hij.

"Bij mijn weten begint de Ramadan pas vanaf de puberteit. Zijn er kinderen die niet eten en toch les volgen? Dat ligt moeilijk," zegt hij.

Hij wijst op de verantwoordelijkheid van de leerkracht. Hij linkt zijn uitspraken zelfs aan de kloof tussen de bevolking en de politiek.

"Mijn grootste bezorgdheid is dat we de puntjes niet op de i durven zetten, dat we niet durven zeggen wat er gebeurt. Waarom is er een breuk tussen de politiek? Omdat de politiek niet meer luistert naar wat de mensen in de wijken zeggen," zegt hij.

Courtois (MR) komt voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober een laatste keer op voor zijn partij MR in Brussel-Stad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?