| Het alcoholverbod zal gelden van 12 uur 's nachts tot 6 uur 's ochtends.

Alcoholverbod in voetgangerszone gaat in vanaf februari

JP
© BRUZZ
26/11/2019

Geen alcohol tussen 12 uur ’s nachts en 6 uur ’s ochtends in de voetgangerszone. Vanaf 1 februari wordt dat een realiteit. Burgemeester Philippe Close (PS) wil op die manier de overlast in het centrum inperken.

Het verbod waarover de meerderheid (PS, Ecolo, Défi) overeen is gekomen geldt tussen het Fontainasplein en het De Brouckèreplein en enkele aangrenzende straten. De testfase geldt van 1 februari en 1 augustus 2020, zo schrijft La Dernière Heure en bevestigt de woordvoerder van de burgemeester aan BRUZZ. Het verbod volgt op de vele klachten van bewoners en handelaars over gevechten, diefstallen en de aanwezigheid van dronken mensen op de voetgangerszone ‘s nachts.

Alcohol is wel toegestaan op terrassen en in het kader van elk commercieel, feestelijk of sportief evenement dat door de Stad wordt georganiseerd. Wie het verbod negeert, riskeert een boete van 350 euro.

Het alcoholverbod werd in oktober al aangekondigd door de burgemeester. Toen was er sprake van dat het tegen het einde van het jaar al zou ingaan. Woordvoerder Wafaa Hammich laat weten dat het college heeft gekozen voor februari om voldoende tijd te hebben om over het verbod te communiceren.

Aanstaande maandag wordt het verbod wel nog voorgesteld in de gemeenteraad en zal er nog over worden gestemd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, voetgangerszone, alcoholverbod, Philippe Close

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni