Het filiaal van supermarktketen Delhaize Karreveld in de Euterpestraat

| Het filiaal van supermarktketen Delhaize Karreveld in de Euterpestraat bleef als enige open tot 10.00uur.

Alle supermarkten van Delhaize in Brussel gesloten

JDK
09/03/2023

Over het hele land wordt er gestaakt in de Delhaize-winkels. Ook in Brussel sloten de 22 grote supermarkten. Enkel de winkel aan Karreveld opende vanochtend om 8.00 uur, maar om 10.00 uur kwamen de vakbonden daar een stokje voor steken en moest ook die winkel de rolluiken naar beneden halen.

Voor de derde dag op rij wordt er gestaakt in de Delhaize-supermarkten. Het personeel gaat niet akkoord met het plan van de supermarktketen om zijn 128 filialen in eigen beheer te verkopen aan zelfstandige uitbaters. De reeds zelfstandig uitgebate Shop&Go’s, Proxy- en AD-Delhaizes blijven wel open.

Het Brusselse personeel deelt dus die mening en staakt mee. Toch zijn er ook mensen die wel willen werken. “We delen zeker het standpunt van de stakers,” vertelt een medewerker van de Molenbeekse Delhaize aan BRUZZ. “Maar sommigen onder ons willen wel gewoon werken.”

In principe zal ook morgenochtend het Karreveld-filiaal openen, maar de kans is groot dat de vakbonden opnieuw komen opdagen om dat te voorkomen.

Gratis leveringen

Door de aanhoudende staking besloot de directie van Delhaize om voor de komende twee weken onlineboodschappen, waarvoor normaal 12,95 euro verzendkosten worden aangerekend, gratis tot bij de klant te leveren. Die leveringen komen niet in gevaar, omdat de ze gebeuren vanuit een depot in Puurs. Daarvan wil Delhaize de activiteiten wel in eigen beheer houden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Delhaize , Karreveld , staking

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni