Alledaagse helden gezocht om in de bloemetjes te zetten op Nationale Feestdag

Nationale_feestdag_2010_(c)_Kmeron_cmyk.jpg
© Kmeron
© Kmeron

Het burgerinitiatief Be Heroes wil, met de steun van Koning Filip en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, alledaagse helden in de kijker zetten en bedanken op de Nationale Feestdag. Dat heeft het Koninklijk Paleis bekendgemaakt in een persbericht.

Tijdens het défilé van 21 juli wordt traditioneel hulde gebracht aan de veiligheids- en hulpdiensten van ons land, zoals het leger, de politie, de brandweer of de civiele bescherming. Elke dag zijn er ook duizenden Belgen die met kleine daden een groot verschil maken: buren die zwakkeren of zieken uit de wijk te hulp schieten, grootouders die bijspringen waar ze kunnen, vrijwilligers die helpen bij allerhande taken, luidt het.

Op www.beheroes.be kan iedereen zijn/haar held nomineren tot 1 juli. Uit alle ingezonden verhalen worden er vijftig helden en de persoon die hen nomineerde gekozen om aanwezig te zijn op de plechtigheid van de Nationale Feestdag. Bovendien zullen acht inzenders en hun helden op audiëntie ontvangen worden door de koning in het Koninklijk Paleis in september.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?