| Chris Brown in februari, hier in Parijs.

Awel merci

Amerikaanse rapper Chris Brown betrapt op roken in Brusselse nachtclub

SD
© BRUZZ
17/03/2023

Op beelden is te zien hoe de Amerikaanse rapper Chris Brown in de Brusselse nachtclub Bloody Louis een sigaret opsteekt. De FOD Volksgezondheid onderzoekt intussen of het nog een boete kan opsturen, schrijft La Capitale. De rapper passeerde langs de club op de Louizalaan na zijn concert in Paleis 12, op 3 maart.

Roken is al meer dan tien jaar wettelijk verboden in gesloten openbare ruimten in België. Volgens La Capitale riskeert de rapper om die reden een boete van 208 tot 6.000 euro.

"Het dossier is doorgegeven aan de inspectiedienst, die zal oordelen of er een bekeuring naar de roker en/of Bloody Louis zal worden gestuurd," aldus een juriste van de federale overheidsdienst Volksgezondheid aan La Capitale.

Volgens de juriste is het niet gebruikelijk om op basis van beelden een pv op te sturen. Zo moet er met zekerheid sprake zijn van een misdrijf, mag er geen twijfel bestaan over de persoon en moet het om een recent feit gaan.

'Voorkeursbehandeling'

Jon Tyler, oprichter van Bloody Louis, betreurt de zaak, maar verduidelijkt dat het niet om een joint gaat en dat de club de rapper meteen vroeg om ermee op te houden, waarop hij dat ook deed. "Het is jammer. We zijn tegen roken, maar helaas hebben we niet altijd de mogelijkheid om hem te stoppen op het moment dat hij een sigaret opsteekt."

"We halen een van de grootste artiesten ter wereld binnen, en in plaats van dat men zegt dat het geweldig is dat hij voor Bloody Louis heeft gekozen, praten we enkel over het roken, dat vind ik best jammer."

Nog volgens Tyler is het "nu eenmaal de realiteit dat sterren een voorkeursbehandeling krijgen. In de praktijk is de wet niet voor iedereen gelijk, dat is de realiteit", zegt Tyler. "Als Brad Pitt morgen in een restaurant komt eten en een sigaret opsteekt in de keuken, weet ik niet of de eigenaar hem zal stoppen."

"Of het nu bij ons gebeurt, of op een concertpodium, het kan gebeuren dat er wordt gerookt. Er zijn genoeg andere artiesten die al hebben gerookt op een Belgisch podium en ik heb er nog nooit eerder een artikel over gelezen," aldus nog Tyler aan La Capitale.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni