Ampe: 'Bedrijven klagen over slechte gsm-ontvangst'

Het Brussel gewest dreigt een achtergesteld gebied te worden als het op mobiel bellen en internet aankomt. Dat zegt Brussels parlementslid Els Ampe (Open VLD) naar aanleiding van het bericht dat Belgacom de 4G-technologie niet zal aanbieden in Brussel.

Volgens Ampe, van opleiding ingenieur, heeft Brussel een van de strengste stralingsnormen ter wereld. De "absurde norm" maakt Brussel volgens haar minder aantrekkelijk als zakenstad. "In de ranking van interessante zakensteden daalde Brussel van 4 naar 11, enkel en alleen omdat heel wat bedrijven klagen over de slechte kwaliteit van gsm-verkeer."

Normopbod
Ampe vraagt dat Brussels minister voor Leefmilieu Evelyne Huytebroeck (Ecolo) de stralingsnorm versoepelt.

"Dit is een waanzinnige norm die Brussel terug in de tijd katapulteert wat betreft moderne technologie. Brussel heeft zich laten verleiden tot een normopbod, waarbij het ten allen koste de strengste wilde zijn. Bij elke norm moet je echter de voor en de nadelen afwegen. Elke technologie heeft risico's, maar technologie redt ook levens. Wie nu in de tunnels een hartaanval krijgt, loopt het risico niet te kunnen bellen wegens geen bereik. Dat weegt niet op tegen de, nog steeds niet bewezen, mogelijkheid dat er schade kan zijn door mobiel bellen en internet."

Toen meerderheid en oppositie in het Brussels parlement de huidige stralingsnorm aannam was Open VLD de enige partij die niet meestemde. Toen al waarschuwde Ampe voor de gevolgen van de invoering van de norm.

Ampe kaart de kwestie vrijdag opnieuw aan in de plenaire vergadering van het Brussels parlement.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?