Ampe na #WakeUpEls: ‘Ik doe wél veel voor fietsers’

© Els Ampe
© Els Ampe

Brussels schepen voor Mobiliteit Els Ampe (Open VLD) is niet opgezet met de acties van Velodossier. Onder de hashtag #WakeUpEls filmen en fotograferen fietsers daarin wantoestanden op fietspaden. “Posts verschijnen vaak terwijl we het probleem al opgelost hebben. En ik doe wél veel voor fietsers.”

Een van de filmpjes van Velodossier ging dinsdag viraal. De video toont hoe een fietser zich ’s avonds moeizaam een weg baant over de Stalingradlaan. In theorie ligt daar een fietspad, in de praktijk gebruiken auto’s die ruimte gewoon als extra rijstrook.

De schepen voor Mobiliteit en Openbare Werken begrijpt dat fietsers zich druk maken over dergelijke situaties, maar vindt ook dat ze onterecht wordt gebrandmerkt als een slapende politica.

“De algemene teneur van de kritiek klopt niet. Op mijn aansturen deed de Stad net heel veel voor de fiets de voorbije jaren. We legden 9 kilometer nieuwe fietspaden aan in 2014 en nog eens bijna 5 kilometer vorig jaar. Ik plaatste ook 30 fietsboxen, drie keer meer dan tijdens de vorige legislatuur.”

Ampe kondigt ook aan dat de fietspaden op de parkeerlus rond de voetgangerszone deze maand nog een definitieve laag thermoplast krijgen, een markering die veel duurzamer is dan verf. “Door de aanhoudende regen kon dat niet eerder.”

Het schiet de schepen ten slotte in het verkeerde keelgat dat de actievoerders soms gedateerde foto’s posten, terwijl de situatie op dat moment al verholpen is. “Dat was bijvoorbeeld zo voor de Cellebroerstraat én voor de Keizerslaan."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?