Anderlecht kapt 41 populieren om veiligheidsredenen

© La Dernière Heure

In Anderlecht worden 41 populieren gerooid langs de kade aan Biestebroek. "De bomen zijn oud en vormen daardoor een veiligheidsrisico", zegt woordvoerster van Brussel Mobiliteit Camille Thiry.

Ten laatste tegen zaterdag moeten de 41 Canadese populieren langs het kanaal aan Biestebroek gekapt zijn. "Ze zijn oud en worden gevaarlijk", zegt woordvoerster van Brussel Mobiliteit Camille Thiry aan La Dernière Heure. "Er is een verhoogd risico dat zowel de stam als andere delen kunnen afbreken."

'Globale herplanting in 2019'

In 2015 liet Brussel Mobiliteit, dat verantwoordelijk is voor het onderhoud van groene ruimten, al een studie uitvoeren naar de toestand van deze bomen. Daarin werd toen al gepleit voor de kap van een vijftigtal exemplaren en een uitgebreide snoei van een tiental anderen. Dat verzoek kwam er vijf jaar na een eerdere aanvraag om een tiental bomen bij te werken.

Voor de bomen die gerooid worden, komen er in de toekomst een heleboel andere in de plaats. "Een globale herplanting maakt deel uit van de beheersovereenkomst voor 2019. Het grootste deel zal vervangen worden", aldus Thiry nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?