Gewest kapt dan toch populieren Nestor Martinbos

© BRUZZ

De saga rond het populierenbos Nestor Martin in Ganshoren krijgt een nieuwe wending. Het bos zou gekapt worden om plaats te maken voor een speelplein voor kinderen. Na het protest van de bewoners en een negatief advies van de gemeente borg het Gewest de plannen op. Eerder deze week kreeg de gemeente het nieuws te horen dat het gewest toch negen bomen zal kappen.

“Het gewest plant een genocide op ons populierenbosje,” was de reactie van een van de buurtbewoners toen de initiële plannen voor de kap werden aangekondigd. Na de verontwaardiging van de bewoners keerde ook de gemeente zich tegen de plannen. “Meer dan 1.000 inwoners waren tegen en wij hadden een ongunstig advies uitgebracht,” legt schepen van Leefmilieu Magali Cornelissen (MR) uit.

Volgens de schepen had Minister van Leefmilieu Céline Fremault (CDH) na het protest gezegd dat de gewest de plannen voor de kap niet zou doorvoeren zonder voorafgaand overleg met de gemeente en de bewoners.

Deze week heeft de gemeente dan toch een vergunning voor de kap van negen bomen in de bus gekregen. “Blijkbaar is de vergunning dus toch aangevraagd en afgeleverd, zonder overleg met ons,” zegt de schepen verontwaardigd. “Dit is echt een verrassing voor ons. Deze manier van werken is schandalig.”

De gemeente bekijkt nu of ze beroep zal aantekenen bij de Raad van State. Het kabinet van minister Fremault was niet bereikbaar voor commentaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?