Anderlecht krijgt label Diervriendelijke Gemeente

© BazzaDaRambler
| Huisdieren in 2016

Het Brussels Gewest heeft de gemeente Anderlecht het label “Diervriendelijke Gemeente” toegekend. De gemeente nam afgelopen maanden verschillende initiatieven om het welzijn van de dieren onder de aandacht te brengen.

De gemeente Anderlecht werd voor haar inzet voor dierenwelzijn beloond door het Brussels Gewest. "We werken aan sensibilisering, maar zetten eveneens acties op die een echte weerklank vinden bij de bevolking en een impact hebben op hun leven en dat van hun huisdieren," legt Nadia Kammachi, schepen van Dierenwelzijn uit.

De gemeente Anderlecht heeft inderdaad op korte tijd meerdere initiatieven gelanceerd om dierenwelzijn in de gemeente te verbeteren. Of het nu gaat om cheques om dierenartskosten te drukken, een identificatiepremie, een sterilisatiepremie, of zelfs een meldpunt om dierenmishandeling te signaleren.

Bovendien worden nieuwe hondenlosloopweides aangelegd, zoals in het Astridpark, en de bestaande plaatsen worden gerenoveerd. "Anderlecht wil met deze ruimtes voor dieren ook de sociale cohesie tussen de inwoners versterken, want nogmaals, dierenwelzijn en menselijk welzijn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden," aldus Kammachi.

"Dit alles zonder het succes te vergeten van de 5e editie van het weekend van het Dierenwelzijn, dat meer dan 400 Anderlechtenaren bijeenbracht tijdens diverse bewustmakingsactiviteiten, conferenties, hondenwandelingen en activiteiten voor de allerkleinsten. Er werd toen ook in samenwerking met burgers en leden van verenigingen een handvest voor dierenwelzijn opgesteld."

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?