Anderlecht levert maaltijden sociale restaurants aan huis

© BRUZZ
| Gemeentehuis Anderlecht.

De gemeente Anderlecht heeft een sociaal actieplan opgesteld om de meest kwetsbare inwoners tijdens de coronacrisis bij te staan. Er zullen onder meer maaltijden van de gesloten sociale restaurants aan huis geleverd worden en er wordt een persoonlijke voedselbedeling voor daklozen voorzien.

Het sociaal actieplan werd opgesteld door de gemeente, met ondersteuning van het OCMW Anderlecht. Het is volgens het persbericht de bedoeling om alleenstaanden en de meest kwetsbaren mensen te helpen tijdens de coronacrisis.

Er worden vijf concrete maatregelen genomen. Zo is er een sociaal noodnummer opgezet voor personen die niet naar buiten kunnen of moeilijkheden hebben met dagelijkse zaken. 025597101 is bereikbaar voor hen tussen 9u en 16u. Daarnaast is er de cel Solidariteit 1070 opgezet die moet dienen als schakel tussen alleenstaande en/of kwetsbare personen en mensen die hen op vrijwillige basis willen helpen in bepaalde dagelijkse taken. Burgers die willen bijdragen, kunnen terecht op het telefoonnummer 025580800 of zich aanmelden via dit formulier.

Omdat de sociale restaurants gesloten zijn, zal de gemeente maaltijden voor de begunstigden thuisleveren aan dezelfde prijzen als voorheen. Daarnaast heeft de sociale dienst van de gemeente contact opgenomen met alleenstaande personen of personen in risicogroepen om van hun situatie en behoeften op de hoogte te zijn.

Tenslotte zal een voedselbedeling worden georganiseerd op 30 april. De warme maaltijden zullen persoonlijk aan de daklozen worden uitgedeeld door straathoekwerkers om samenscholingen te vermijden. Dit initiatief kan verlengd worden wanneer de crisis voortduurt. Straathoekwerkers kunnen zo ook de medische situatie van de daklozen opvolgen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?