© Elke Roex

Anderlecht opent gloednieuwe babytheek

HS
17/02/2022
Updated: 17/02/2022 11.18u

De gemeente Anderlecht heeft de deuren van haar eerste babytheek geopend, gevestigd op de Paul Jansonlaan 68 (vlakbij metrostation Sint-Guido). Zoals de naam doet vernemen, werkt een babytheek hetzelfde als een bibliotheek: ouders van baby’s tot 1 jaar kunnen hier terecht voor allerlei babyspullen, die ze voor korte tijd uitlenen.

Het initiatief van deze babytheek komt van het Huis van het Kind Anderlecht en de schepen van Jeugd en Kinderdagverblijven, Elke Roex (Vooruit). Kersverse ouders vinden er onder meer speelgoed, een buggy, een babybadje en borstvoedingskussens terug.

Babytheek Anderlecht

Babytheek Anderlecht.

Initiatiefnemers Bieke Comer, voorzitter van de gemeentelijke vzw Vlaams Gemeenschapsbeleid Anderlecht, en schepen Elke Roex willen met dit initiatief ouders met pasgeboren baby’s een helpende hand aanbieden. “Ouders van baby’s hebben heel wat, vaak dure, spullen nodig. Maar alles nieuw kopen is niet nodig. Met de babytheek willen we ouders concreet ondersteunen en vertrouwd maken met circulaire economie en duurzaamheid."

“Ouders van baby’s hebben heel wat, vaak dure, spullen nodig. Met de babytheek willen we ouders concreet ondersteunen en vertrouwd maken met circulaire economie en duurzaamheid.”

Voorzitter van de gemeentelijke vzw Vlaams Gemeenschapsbeleid Anderlecht Bieke Comer en schepen van Jeugd en Kinderdagverblijven Elke Roex (Vooruit/PS).

Via deze sociale uitleendienst krijgt elk gezin toegang tot kwalitatieve en duurzame babyspullen die ze maar een korte periode nodig zullen hebben. Op deze manier wordt overconsumptie vermeden en draagt Anderlecht zijn steentje bij aan het verkleinen van de afvalberg.

De babytheek van Anderlecht zoekt bovendien nog naar materiaal én vrijwilligers. Wie nog babyspullen op overschot heeft of zich wil aanmelden als vrijwilliger kan zich wenden tot de website van de babytheek.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni