Anderlecht wil nieuw Franstalig onthaalbureau voor nieuwkomers

Tsevi uit Togo doceert M.O.: "Waarom is het zo gemakkelijk om in België minister te worden?"

De Anderlechtse gemeenteraad heeft unaniem een motie goedgekeurd, waarin staat dat er een nieuw onthaalbureau moet komen in de gemeente. Zo'n bureau begeleidt nieuwe migranten in Brussel.

Brussel-Stad, Sint-Jans-Molenbeek en Schaarbeek hebben al een Franstalig onthaalbureau, Anderlecht wil er een. De gemeenteraad heeft zich daarover unaniem uitgesproken. Sinds 2017 is een inburgeringstraject voor nieuwe migranten ook voor Franstaligen verplicht. Daarvoor was zo'n traject enkel verplicht in het Nederlands, via de VGC.

De Franstalige gemeenschap (COCOF) organiseert de inburgering en de onthaalbureau's en zal binnenkort een nieuw bureau opstarten. Het bureau "moet idealiter in het Zuiden van Brussel liggen en zo'n 1.000 nieuwkomers verwelkomen per jaar," klinkt het in de krant Le Soir.

De gemeente Anderlecht heeft zich dus kandidaat gesteld om het nieuwe bureau te huisvesten. "Het zou een meerwaarde betekenen voor de sociale cohesie," zegt de bevoegde Anderlechtse schepen Julien Milquet (CDH) "Een onthaalbureau in Anderlecht is zeer belangrijk voor het samenleven."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?