Anderlechtse jaarmarkt geannuleerd door corona

De jaarmarkt trekt elk jaar massaal veel Brusselaars naar de Zuid-Westelijke gemeente

Ook al is het aantal besmettingen in Anderlecht voorlopig niet dramatisch, toch wil waarnemend burgemeester Julien Milquet vooruitziend zijn. Daarom wordt de jaarmarkt geannuleerd. "De veiligheidsmaatregelen moeten absoluut gerespecteerd worden."

Op het Dapperheidsplein, waar de markt normaal gezien jaarlijks doorgaat, geldt een mondmaskerverplichting. Op andere plaatsen in Anderlecht wordt het dragen van een mondmasker vanaf vandaag, 25 juli, verplicht:

In Kuregem op de Bergensesteenweg van de Anderlechtsepoort tot het Albert I-plein, in de R. Chaudronstraat en op het Raadsplein.

In het centrum van Anderlecht in de Wayezstraat, het Verzetsplein, het Dapperheidsplein, het Sint-Guidocorso. In Scheut op de Ninoofsesteenweg, op het Henri de Smetplein. In Het Rad op het Bizetplein. Ook op alle andere openbare evenementen en samenkomsten zijn mondmaskers absoluut verplicht.

Het zou de 195e editie van de Anderlechtse jaarmarkt zijn geweest, met een straatkunstenfestival, de aanwezigheid van enkele RSCA-voetballers, een dierenmarkt, een kermis en een braderij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?